Personaliseer je zonnebril door te kiezen uit de vele beschikbare tinten. Je kunt je favoriete montuur of je favoriete zonnebril altijd veranderen in een zonnebril op sterkte die eruitziet als een vrij verkrijgbare Zonnebril met leesgedeelte in je favoriete tint. Je kunt zelf kiezen met welk montuur je de glazen getint wilt hebben, dus je hebt heel veel mogelijkheden. Bij het kiezen van een tintkleur is het echter belangrijk om een tintkleur te kiezen die past bij uw huidskleur en haarkleur.

De keuze van de kleur van de lenstint is niet alleen belangrijk, maar net zo belangrijk als de zorgvuldige keuze van de kleur van uw bril op sterkte. Mensen met een lichtere huidskleur moeten kiezen voor warmere kleuren zoals rood, paars, magenta, blauw en groen, die geschikt zijn voor mensen met donkerbruin haar.

Lichte tinten zoals lichtroze, roze, geel, bruin en grijs worden vaak gebruikt voor mode, maar als je op zoek bent naar een goede zonnebriltint, zijn donkergrijs en bruin ook donkere kleuren die goed bij je passen. andere kleur. De meest populaire tintkleur is grijs, die een goed anti-verblindingseffect heeft en goed is voor autorijden en algemeen gebruik. 10% van het zichtbare licht wordt naar buiten doorgelaten. De bruine tintkleur is goed voor autorijden en computergebruik. G-15 is een groene en grijze tint die schittering vermindert en vermoeide ogen vermindert bij zeer fel zonlicht.

Nadat je je tintkleur en montuur hebt gekozen, moet je de tintsterkte weten, zodat je je lenzen naar behoefte kunt kleuren. Het wordt gekleurd door de lens onder te dompelen in een warmgekleurde oplossing en deze te laten absorberen. De intensiteit van de duisternis hangt af van hoe lang de lenzen in de kleurtank zijn ondergedompeld. Om dezelfde kleur door de hele lens te behouden, wordt de hele lens gedurende een bepaalde tijd in de tank ondergedompeld en om de gradiënttint van de lens te behouden (bovenste donkerder, onderste deel licht), wordt het bovenste deel van de lens ondergedompeld in langer in de vloeistof dan de onderste helft van de lens. verliest

Dit type gradiënttint wordt aanbevolen voor bifocale zonnebrillen omdat het een duidelijk zicht in het leesgebied biedt.

Donkere effen tinten met een concentratie van 80%-90% worden niet aanbevolen voor autorijden, omdat de lenzen erg donker zijn en het zicht kunnen belemmeren. Bij het rijden wordt medium tinten met een concentratie van 50 tot 60% aanbevolen. U kunt ook een gele tint kiezen, ook wel een “blauwe blokker” genoemd, omdat deze blauw licht blokkeert, waardoor waas wordt verminderd en objecten scherper lijken.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *