Wat is de best gebruikte auto om te kopen?

Als u net als de meeste kopers van gebruikte auto’s op zoek bent naar een goede deal, dan wilt u zo min mogelijk uitgeven om u op weg te helpen. Als zo min mogelijk uitgeven uw belangrijkste focus is bij het kopen van een gebruikte auto, dan moet u winkelen met een strikte reeks criteria waaraan elke auto moet voldoen om te overwegen hem te kopen.

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten van het bezitten van een auto, zowel op korte als op lange termijn. Hier is een lijst met factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u zo min mogelijk geld wilt uitgeven bij het kopen van een gebruikte auto:

1) de auto mag niet te duur zijn om te kopen
2) de auto moet in een goede mechanische algehele staat verkeren
3) onderdelen voor reparatie moeten direct beschikbaar en betaalbaar zijn
4) de auto moet voldoen aan redelijke verwachtingen van een lange levensduur
5) de auto moet zuinig zijn op brandstofkosten
6) de auto moet zuinig zijn op verzekeringskosten

Dit zijn algemene richtlijnen die gebaseerd zijn op de kosten voor het kopen, onderhouden, repareren, verzekeren en rijden van de auto. Een auto die aan deze eisen voldoet, heeft de grootste kans om de laagste kosten te hebben, zowel vooraf als op de lange termijn als je de lopende kosten van het autorijden meerekent.

Wat is het beste type auto voor een klein budget?
Als u winkelt met een krap budget, maar een auto nodig heeft die in de nabije toekomst altijd betrouwbaar zal zijn, dan zou u echt een viercilinder moeten kopen met voorwielaandrijving en vier deuren. Bovendien wilt u niet dat het voertuig nieuwer is dan 5 jaar en niet ouder dan 12-15 jaar.

Leeftijd voertuig
De leeftijd van de auto die u koopt, is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de waarde van de auto. Behalve dat het een kenmerk is van de staat van de auto zelf, is het voertuigjaar ook van invloed op de verzekeringsoffertes die u voor de auto krijgt, de beschikbaarheid en kosten van vervangende onderdelen, evenals de inruilwaarde in de toekomst, mocht u de auto willen verkopen.

Een gloednieuwe auto kopen
Het kopen van een gloednieuwe auto is zeker een lonende ervaring, maar zelden een verstandige investering, aangezien een nieuwe auto onmiddellijk in waarde daalt zodra u eigenaar van de auto wordt. Dit meetbare verlies aan eigen vermogen is het gevolg van het feit dat de auto niet langer gloednieuw is en daardoor zijn meest gewaardeerde eigenschap verliest. Voor iedereen die op zoek is naar een auto met een beperkt budget, zal een gloednieuwe auto bijna altijd een slechte beslissing zijn. Als u van plan bent een nieuwe of bijna nieuwe auto te kopen, zal de waarde van uw aankoopdollar veel hoger zijn voor een auto die zelfs zes maanden of een jaar oud is.

Gebruikte auto’s van 1-5 jaar oud kopen
Gebruikte auto’s in de categorie zijn een aanzienlijk betere investering dan auto’s die gloednieuw zijn. De grote waardevermindering van de auto bij de overgang van een nieuwe auto naar een gebruikte auto is ervaren door de huidige of vorige eigenaar. Een auto in deze leeftijdscategorie zal minder snel te maken krijgen met mechanische storingen dan auto’s die matig ouder zijn, wat belangrijk is omdat vervangende onderdelen duurder en minder beschikbaar zijn dan auto’s die een paar jaar ouder zijn. Bovendien zijn de verzekeringspremies die u krijgt voor nieuwere auto’s aanzienlijk hoger dan voor een auto die een paar jaar ouder is. Dit is een zeer belangrijke factor voor elke koper van tweedehands auto’s die vanwege leeftijd, ervaring of eerdere claims op hun verzekeringsgeschiedenis in een matige tot hoge risicocategorie valt.

Gebruikte auto’s van 5-10 jaar oud kopen
Gebruikte auto’s in de leeftijdscategorie van vijf tot tien jaar vertegenwoordigen de beste kans op een goede langetermijninvestering in een auto voor een zuinige shopper. De verzekeringstarieven voor deze voertuigen zullen veel lager zijn dan die van nieuwere voertuigen en vervangende onderdelen moeten direct beschikbaar en kosteneffectief zijn om te kopen. De aankoopprijs van gebruikte auto’s in deze leeftijdscategorie is laag en de mogelijkheid om een ​​ondergewaardeerde auto te vinden om goedkoop te kopen is hoog als je maar genoeg rondkijkt. Er is een scherpe prijsdaling naarmate auto’s ouder worden van het vijfjarige tot het tienjarige punt. Een gebruikte auto die meer dan tien jaar oud is, zal worden geprijsd op basis van zijn staat, meer dan zijn leeftijd.

Gebruikte auto’s kopen die ouder zijn dan 10 jaar
Zodra een auto meer dan tien jaar oud is, wordt de prijs alleen al op basis van de staat en de reputatie van het voertuig te koop aangeboden. Het is te verwachten dat gebruikte auto’s van deze leeftijd regelmatig onderhoud en voortdurende reparaties nodig hebben voor de rest van hun levensduur. Sommige oudere auto’s zullen jarenlang probleemloos rijden, terwijl andere regelmatig moeten worden gerepareerd om ze op de weg te houden.

Een koper van tweedehands auto’s die winkelt in deze leeftijdscategorie, moet vertrouwd zijn met het zelf uitvoeren van reparaties en onderhoud aan het voertuig of over een speciaal maandelijks budget beschikken om doorlopende reparaties mogelijk te maken.

Bovendien kan een gebruikte auto in deze leeftijdscategorie een probleem ontwikkelen dat erg duur is om te repareren, zoals een motor- of transmissiestoring, dus het is nog belangrijker om een ​​gebruikte auto te kunnen kopen die in goede staat is. Roest en rot kunnen ook een urgent probleem worden voor auto’s in deze leeftijdscategorie, vooral in koudere klimaatgebieden waar strooizout wordt gebruikt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *