Verschil tussen inverter A / C en niet-inverter AC

De zomer is hier, en de zinderende vochtigheid laat je hopen op arctische winden. Investeren in een airco is op dit soort momenten zeker een goed idee. Maar hoe bepaal je welke van de twee belangrijkste soorten airconditioningsystemen, inverter A/C en niet-inverter AC, het beste voor jou is? Beide hebben hun voor- en nadelen, dus laten we eens kijken naar het verschil tussen inverter A/C en niet-inverter AC en welk systeem het beste voor u is.

vaste snelheid

Dit zijn de meest voorkomende airconditioningunits op de markt. Compressoren werken in principe volgens het alles-of-niets-principe. Niet-invertersystemen werken door ze simpelweg in of uit te schakelen om de kamertemperatuur te regelen. De motor regelt de compressor naar behoefte. Er wordt een constante hoeveelheid energie aan de compressor geleverd, waardoor de compressor op een vast toerental draait.

lawaaierige werking

Niet-inverterunits worden in- en uitgeschakeld wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt die als een limiet wordt beschouwd. Hierdoor werkt de unit harder en maakt veel lawaai wanneer de compressor start en stopt om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit veroorzaakt veel slijtage aan het systeem.

minder duur

Door hun brede beschikbaarheid is het kopen van een nieuwe non-inverter airconditioner veel goedkoper dan een omvormers dc-dc airconditioner. Inverter-airconditioners kunnen echter iets meer kosten als u het apparaat installeert. Als u nieuwe onderdelen nodig heeft om ze te vervangen, is het veel gemakkelijker en goedkoper om reserveonderdelen voor uw niet-inverterunits te vinden en te kopen.

Variabele snelheid

Inverter-airconditioners zijn in de meeste gevallen stil dankzij compressoren met variabele snelheid in plaats van met vaste snelheid. Variabele snelheid zorgt ervoor dat de compressor niet op volle kracht draait, en in plaats daarvan regelt de censor continu het vermogen op basis van de kamertemperatuur.

energiezuinig

Variabele snelheid maakt inverter-units energiezuiniger en zuiniger. In plaats van op volle snelheid te draaien zoals onbeheerde boter, regelt de sensor het vermogen op basis van temperatuur, zodat het minder stroom verbruikt en energie bespaart.

bijna stille werking

Inverter-airconditioners zijn stiller dan niet-inverter-units omdat ze niet automatisch in- en uitschakelen wanneer de unit de temperatuurlimiet bereikt. Het vermindert ook de slijtage van het apparaat, waardoor het langer meegaat.

snellere afkoeling

Inverter-airconditioners kunnen de kamer sneller koelen dan niet-inverters. Dit wordt bereikt door omvormers meer stroom te laten gebruiken dan niet-omvormers en het vermogen te verminderen naarmate ze de gewenste temperatuur naderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *