Ongedierte is een probleem in veel tuinen en kan uw bloemperk of een goede oogst groenten verpesten. Bij het omgaan met ongedierte, en vooral in moestuinen, wil je methoden gebruiken die veilig zijn voor zowel planten als mensen. Aangezien het overal een goed idee is om het gebruik van agressieve chemicaliën voor ongediertebestrijding te vermijden, volgen hier enkele tips voor zachtere methoden om ongedierte in de tuin te verwijderen.

Fysieke ongediertebestrijding

Deze methode is tijdrovend maar heel natuurlijk en bestaat uit veel dingen die je fysiek kunt doen om insecten en ander ongedierte te bestrijden. Met de hand larven oppikken, barrières en vallen creëren en gaten dichten. Als slakken een probleem zijn, zoek ze dan op vochtige plaatsen onder rotsen en in de buurt van de basis van die planten met riemachtig gebladerte.

Biologische ongediertebestrijding

Weg met ongedierte doorlieveheersbeestjes kopen uit te nodigen die ze opeten! Het aanmoedigen van roofinsecten zoals libellen en groene gaasvliegen in uw tuin kan helpen bij uw ongediertebestrijding, aangezien ze bladluizen en ander ongedierte eten dat uw planten aanvalt. Dus hoe trek je ze aan? Probeer gewoon een ondiepe kom met water in de tuin te zetten. Vooral libellen houden van water en zullen er omheen zweven. Bacteriële insecticiden zoals B. thuringiensis kunnen ook tegen rupsen worden gebruikt.

Veiligere recepten voor ongediertebestrijding

U kunt enkele oplossingen voor ongediertebestrijding door elkaar halen die veilig zijn – en u heeft waarschijnlijk de ingrediënten in uw keuken! Om groene bladluizen en mijten te verwijderen – Meng 1 eetlepel vloeibare zeep en 1 kopje plantaardige olie. Verdun een theelepel van deze oplossing in een kopje water en spray op bladluizen en mijten.

Biologische ongediertebestrijdingsmethoden kunnen succesvol zijn en zijn veel beter voor zowel u als het milieu. Soms kunt u ongedierte echter niet biologisch verwijderen en moet u als laatste redmiddel overgaan op chemicaliën. Als chemische sprays echt nodig zijn, moet u de minst giftige gebruiken. Enkele van de minst giftige ongediertebestrijding omvatten tuinbouwoliën, insectendodende zepen, tuinbouwoliën en uitdrogend stof. Zorg ervoor dat de chemische sprays en oplossingen die u gebruikt, speciaal zijn gemaakt voor het ongedierte waarop u zich richt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *