Je hebt misschien wel eens gehoord van strips voor het bleken van tanden en hun blekende werking. Sommige mensen zweren dat tandenbleekstrips over je hele tanden de beste manier zijn om een oogverblindende glimlach te krijgen. Ik kan zeggen dat het veel beter is dan andere professionele producten voor het bleken van tanden.

Maar klopt dit? Presteren de strips voor het bleken van tanden beter dan andere producten, zoals gels voor het bleken van tanden, trays voor het bleken van tanden of soortgelijke systemen?

Strips voor het bleken van tanden – hoe ze werken

Tandenbleekstrips zijn een uniek tandenbleeksysteem. Het is een doorzichtige plastic strip bedekt met carbamideperoxide (meestal in een concentratie van ongeveer 6-10%) en ontworpen om twee keer per dag gedurende gemiddeld 30 minuten per sessie over de tanden te worden gedragen. De Bleekstrips voor de boventanden hebben net als de bleekstrips voor de ondertanden een speciaal ontwerp. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en vrijwel onmerkbaar voor anderen (u kunt ze dus bijna elk moment van de dag dragen).

Strips voor het bleken van tanden – zijn ze effectief?

Zoals eerder vermeld, zijn strips voor het bleken van tanden ontworpen om direct over de voorkant van de tanden te passen zonder oraal ongemak of kaakpijn te veroorzaken (in tegenstelling tot andere producten die vaak met deze symptomen worden geassocieerd, daarover later meer).

De bleekoplossing die wordt gebruikt in strips voor het bleken van tanden is een effectieve bleekoplossing. Het is bewezen dat de strips ze goed afleveren en tanden binnen enkele dagen witter maken.

Er is echter een serieus nadeel, “strepen” genaamd, waar voorstanders van tandenbleekstrips gewoonlijk niet op ingaan. Striping is wanneer de bleekstrips alleen op de voorkant van de tanden worden aangebracht en dus de gebieden tussen de tanden (hoeken en spleten) niet bereiken.

Stel je voor dat je een bruin hek wit schildert, maar geen penseel in de gaten doopt. Het eindresultaat is een witte schutting met bruine strepen. Zo zien tanden er vaak uit na het gebruik van bleekstrips.

Dus hoewel “striping” misschien werkt, is het zeker niet in het voordeel van uw product.

Strips voor het bleken van tanden – Bijbehorende kosten

Tandenbleekstrips zijn niet zo duur. Afhankelijk van het merk dat u wilt kopen, is de laagste prijs die u betaalt voor een doos tandenbleekstrips 25.

Strips voor het bleken van tanden – Zijn er alternatieven?

Er zijn verschillende alternatieven voor het bleken van tanden thuis. Een daarvan is een whitening tandpasta. Tandpasta wordt echter niet sterk aanbevolen, aangezien u zeer weinig tijd aan uw tanden besteedt, vooral na het spoelen.

Een andere is het gebruik van tandenbleekbakjes. Sommige mensen beweren dat het beste systeem een bakje is waarmee de tanden volledig kunnen worden ondergedompeld in de oplossing voor het bleken van tanden. Anderen klagen echter dat de dienbladen omvangrijk en oncomfortabel zijn. Dit geldt voor gewone dienbladen die in één maat zijn ontworpen. De beste trays zijn die op maat gemaakt om op uw tanden te passen. Ze zorgen voor een veel comfortabelere en uitgebreidere bleekbehandeling.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *