Een pulsoximeter is een medisch apparaat dat speciaal is ontworpen om het zuurstofgehalte van het bloed te meten. Het is een heel eenvoudig apparaat en bespaart u veel tijd om naar de dokter te gaan om deze procedure te laten uitvoeren. Wat de pulsoximeter eigenlijk doet, is verbinding maken met het ene uiteinde van de vinger en de hemoglobineverzadiging wordt gemeten en vergeleken met normale niveaus (die gewoonlijk tussen 95 en 100% verzadiging liggen). Bij het bekijken van pulsoximeters die te koop zijn, zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden.

U moet weten dat er veel soorten oximeters zijn en dat u degene moet kiezen die geschikt is voor u en die past bij uw behoeften. Deze saturatiemeter variëren van klein tot groot, maar de grotere worden vooral in ziekenhuizen gebruikt. De kleinere, draagbare oximeters en de draagbare vingertop-pulsoximeters zijn ideaal voor thuisgebruik en zelfs voor sport- en fitnesstoepassingen.

Oximeters verschillen ook in prijzen en als u pulsoximeters te koop bekijkt, moet u bepalen hoeveel u bereid bent te besteden. Gelukkig zijn er oximeters die passen bij vrijwel ieders budget (om nog maar te zwijgen van het feit dat de kans groot is dat uw ziektekostenverzekering de aankoop dekt). De prijsklasse voor deze oximeters varieert over de hele linie in termen van minder dan honderd dollar tot een paar duizend dollar. U moet in gedachten houden dat de duurdere oximeters niet noodzakelijk een betere kwaliteit betekenen. Waar u echter naar op zoek moet zijn, is een oximeter die nauwkeurige saturatiemetingen en polsfrequenties geeft.

Een andere factor om op te merken is dat als u de pulsoximeter alleen en in de privacy van uw huis gaat gebruiken, u ervoor moet zorgen dat het apparaat voor u vrij eenvoudig te gebruiken en te begrijpen is. Vraag ook om een demonstratie van de verkoper van het apparaat om eventuele vragen te verduidelijken die zich kunnen voordoen wanneer u thuiskomt en de pulsoximeter probeert te gebruiken. Als dit niet beschikbaar is, geven sommige online verkopers voldoende informatie door middel van tutorials en video’s.

Zorg ervoor dat u bij aankoop van uw oximeter op de hoogte bent van de voorwaarden voor het retourneren en terugbetalen in het geval u niet tevreden bent met het product. De meeste fabrikanten zullen de door u gekochte pulsoxymeter graag ruilen voor een meter die beter aansluit bij uw eisen en persoonlijke voorkeuren.

Op basis van het vorige punt, als u ervoor kiest om uw pulsoximeter online te kopen, moet u ervoor zorgen dat u het nodige onderzoek doet. Een betrouwbare website zal getuigenissen bevatten van klanten die hun werkelijke mening geven over het gebruik van de oximeters. Sommige sites bieden ook kortingen en betere garanties dan andere. Zorg ervoor dat u koopt bij een bedrijf dat een betrouwbare klantenservice heeft om u te helpen aan de slag te gaan met uw oximeter.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *