RIJTIPS VOOR NIEUWE BESTUURDERS

10 Driving Tips Hero Image

Gefeliciteerd met je nieuwe rijbewijs! Je licentie is een spannende stap naar onafhankelijkheid en volwassenheid, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Onthoud dat wat u achter het stuur doet, niet alleen u, maar ook alle anderen op de weg beïnvloedt.

We hebben enkele van de beste tips voor nieuwe chauffeurs samengesteld om u te helpen veilig en met plezier de weg op te gaan.

  1. GEHOORZAAM ALLE VERKEERSREGELS

Van verkeersborden tot voorrangsregels, er zijn regels die bestuurders moeten begrijpen en volgen. Het volgen van de snelheidslimiet, voldoende ruimte laten tussen u en de auto voor u, het gehoorzamen van verkeerslichten en het dragen van uw veiligheidsgordel zijn er slechts enkele van. Door verkeersregels te leren en toe te passen, zult u een veilige en ontspannen tijd op de weg hebben – en het zal ook de andere automobilisten om u heen helpen om veilig en ontspannen te zijn. Bovendien kan het volgen van verkeersregels u helpen weg te blijven van verkeersboetes, die duur zijn en uw autoverzekeringstarieven kunnen verhogen.

  1. LANGZAAM!

Volgens CDC.gov, “hebben tieners meer kans dan oudere bestuurders om te hard te rijden en kortere volgafstanden toe te staan ​​(de afstand van de voorkant van het ene voertuig tot de voorkant van het volgende).” Hoe hoger uw snelheid, hoe minder tijd u heeft om uw auto te stoppen, en hoe erger de impact en de daaropvolgende verwondingen waarschijnlijk zullen zijn. De remweg neemt exponentieel toe bij snelheden van meer dan 45 MPH.

  1. HOUD UW AUTO IN GOEDE LOPENDE VORM

Door goed voor uw auto te zorgen, kunt u pechgevallen en andere mogelijke ongevallen voorkomen. Het onderhoud van de auto omvat regelmatige olieverversingen en afstellingen, het controleren van de bandenspanning (vergeet het reservewiel niet!) ” Om ervoor te zorgen dat uw auto voor u zorgt, moet u ervoor zorgen. Voeg als nieuwe bestuurder niet toe aan de variabelen achter het stuur door uw auto-onderhoud te laten schuiven.

  1. DRAAG UW VEILIGHEIDSGORDEL

Altijd. En zorg ervoor dat uw passagiers die van hen ook dragen. “Van de tienerbestuurders en passagiers van 16 tot 19 jaar die stierven bij auto-ongelukken in 2018, was bijna de helft ongeremd op het moment van de crash (toen het gebruik van veiligheidsgordels bekend was)”, meldt CDC.gov.

  1. VERMIJD AFLEIDINGEN

Afgeleid rijden eiste alleen al in 2018 2.841 levens, meldt de National Highway Traffic Safety Administration. Houd uw ogen dus op de weg gericht. Dat betekent niet sms’en, niet bellen, niet eten, geen zenders surfen op de radio en niet omdraaien om met vrienden op de achterbank te praten. Ongelukken kunnen in een fractie van een seconde gebeuren, maar als je goed oplet, heb je een grotere kans om er een te vermijden.

Een van de beste tips voor nieuwe bestuurders is om de tijd te nemen om jezelf voor te bereiden op je rit terwijl je nog op je oprit bent. Kies je muziek, stel je GPS in, zet je telefoon op Niet storen en zorg ervoor dat alle belangrijke communicatie is voltooid of gepauzeerd voordat je gaat rijden.

  1. PAS UW ACCESSOIRES AAN!

Nee, niet jouw blingbling. We hebben het over ervoor zorgen dat uw stoel op een comfortabele plek staat en dat u alle spiegels controleert om er zeker van te zijn dat ze u zicht geven op de dode hoeken van uw auto. Hoe te controleren? Een voertuig dat van achter u inhaalt, zou in de zijspiegel moeten verschijnen, net zoals het uit de middelste achteruitkijkspiegel verdwijnt. Als tip voor nieuwe bestuurders, vooral, doe dit voordat u begint met rijden, niet wanneer uw voertuig in beweging is.

  1. GEEN ACHTERKLEP

Te nauw volgen is een belangrijke oorzaak van kop-staartongevallen. Onthoud gewoon de regel van 3 seconden: kies een object op de weg voor je (zoals een bord, boom of viaduct), en wanneer het voertuig voor je passeert, tel je langzaam “één-duizend, twee-duizend, drieduizend.” Als je het object bereikt voordat je de telling hebt voltooid, volg je te nauw.

Onthoud: als de auto voor je op de rem trapt en je achteraan aanrijdt, kan dat een bekeuring voor jou betekenen, een rechtszaak van de andere bestuurder en een dure rekening van je verzekeraar.

  1. WEES VOORBEREID

Zorg ervoor dat je een goede opleiding hebt gevolgd, rijscholen zoals rijschool utrecht doen geweldig werk. In geval van ongelukken, pech of andere calamiteiten, moet je auto altijd kritische rijdocumenten en een noodpakket bevatten met alles wat je nodig hebt voor een langere tijd in uw voertuig. Zorg ervoor dat u zaken als uw voertuigregistratie, verzekeringsbewijs en rijbewijs bij de hand hebt. Een goede noodset bevat ook water, niet-bederfelijke snacks, een nooddeken, zaklampen, verkeerskegels en mogelijk fakkels, startkabels, essentiële gereedschappen, en een kleine hoeveelheid olie en koelvloeistof die uw auto nodig heeft.

  1. LET OP HET WEER

Regen, wind en sneeuw kunnen autorijden moeilijker en gevaarlijker maken. Als het nat is, zorg er dan voor dat uw koplampen aan zijn, vertraag en vergroot uw volgafstand. Remmen duurt langer als de wegen glad zijn – soms wel tien keer de remweg dan op een droge weg. Het belangrijkste is dat als de omstandigheden te verraderlijk zijn, het beter is om van de weg te blijven totdat je de kunst van het rijden in de winter onder de knie hebt.

  1. RIJ NIET ONDER INVLOED

Rijden onder invloed omvat onder invloed zijn van alcohol, drugs of slaapgebrek. Niemand zou u moeten vertellen hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn. Doe het gewoon niet. Vraag een rit aan of bel een vriend of geliefde om je te brengen waar je moet zijn.

 

Ga nu naar buiten en rijd! Oefening baart kunst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *