Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen naar taxidiensten verwijzen met de naam taxidiensten? Heb je je ooit afgevraagd waarom ze een taxi een taxi noemen? Heb je je ooit afgevraagd waarom de meeste taxi’s in veel landen geel geverfd zijn?

In die tijd begonnen mensen gebruik te maken van koetsdiensten. Mensen reden op paarden om ver te komen. Uit dit idee kwam later het concept van taxiservice.

Waarom besloten ze het een taxi te noemen?

De naam taxi komt van een Frans woord bedacht door de New Yorker Harry Allen, die als eerste taxi’s importeerde. Hij noemde ze taximeter cabriolets. Cabriolet is een Frans woord dat koets betekent. Een taximeter was een mechanisch apparaat dat werd gebruikt om het tarief te berekenen dat een passagier moest betalen om een vervoermiddel te gebruiken. Naam taxi Amsterdam is een afkorting voor Taxi Meter Auto. Allen schilderde de taxi geel nadat hij zich realiseerde dat geel hem zou helpen de taxi van een afstand te herkennen.

Tijdens de Eerste Slag om de Marne, de locatie van de bomaanslagen in Birmingham in 1974, vroegen brandweerlieden de Taxi Drivers Association om de gewonden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, Birmingham Accident Hospital, te vervoeren. Moderne taxi’s zijn handig in noodsituaties, bijvoorbeeld wanneer u met spoed een vlucht moet halen. Als u uw eigen auto gebruikt, moet u regelingen treffen voor parkeerplaatsen, beveiliging, enz. Dit kunt u gemakkelijk vermijden door in plaats daarvan een taxi te nemen.

Onlangs was ik ‘s ochtends op weg naar mijn werk en stond ik meer dan 30 minuten vast in het verkeer. Terwijl ik naar mijn werk reed, dacht ik na over hoeveel benzine ik had uitgegeven. Terwijl de motor meer dan 30 minuten draaide, zonder een centimeter te bewegen, mijn voet van het rempedaal en de koppeling haalde, wachtend op een gelegenheid om het gaspedaal in te trappen, begon ik de kosten van een auto versus een taxi te berekenen. Brandstofkosten, breuk- en slijtagekosten en parkeerkosten worden allemaal verlaagd. Nadat ik die avond laat van huis was gegaan, nam ik de definitieve beslissing om elke dag een hybride taxi naar mijn werk te nemen.

Als de meesten van ons een taxi nemen naar het werk of naar andere plaatsen waar taxidiensten beschikbaar zijn, kunnen we ook de CO2-uitstoot in de atmosfeer verminderen. Doordat er minder auto’s worden gebruikt, wordt er minder CO2 geproduceerd. Verkeersopstoppingen zijn veel minder als de meeste mensen een taxi nemen.

Reizen vanaf het vliegveld kan alleen handig genoeg zijn als u een watertaxi neemt voor snelle service. Handig, want dan moet je wachten tot de waterbus vol is, wat lang kan duren.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *