Geneesmiddelen op recept voor diabetes type 2 werken door de afgifte van opgeslagen glucose door de lever te beperken of door meer glucose of suiker in uw cellen toe te laten voor energieverbruik. Deze medicijnen omvatten:

metformine (Glucophage)
rosiglitazonmaleaat (Avandia)
pioglitazon (Actos)
Maar tegenwoordig gebruiken veel type 2-diabetici alternatieve therapieën om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden, en de behandeling met deze therapieën wint aan kracht. Net als bij voorgeschreven Diazepam kopen medicijnen worden ze ingenomen in combinatie met een geschikt eetplan.

Deze natuurlijke supplementen omvatten:

  1. Kaneel… strooi dagelijks een halve theelepel kaneel over je eten, vb. op je havermout. Een studie toonde aan dat wanneer kaneel gedurende veertig dagen werd geconsumeerd, er een verlaging van de nuchtere bloedsuikerspiegel was tussen 18 en 29%, afhankelijk van de ingenomen dosering kaneel, 1, 3 of 6 gram. Naast een verlaging van de bloedsuikerspiegel was er ook een verlaging van 23 tot 30% van de triglyceridenwaarden en een verlaging van het cholesterolgehalte met 12 tot 26%. Wanneer het in capsulevorm wordt ingenomen, moet kaneel bij de maaltijd of tot een uur later worden ingenomen.
  2. Van appelazijn is aangetoond dat het effectief is bij het verbeteren van de insulineresistentie. Onderzoek toont aan dat appelciderazijn mogelijk “fysiologische effecten heeft die vergelijkbaar zijn met acarbose of metformine”, voorgeschreven medicijnen die worden gebruikt om diabetes type 2 te behandelen. Azijn helpt ook om het legen van je maag te vertragen en zorgt voor een geleidelijke afgifte van suiker in je bloedbaan.
  3. Van chroom wordt aangenomen dat het ook de bloedsuikerspiegel stabiliseert. Er zijn minstens vijftien goed gecontroleerde klinische onderzoeken geweest naar het effect van chroomsuppletie op type 2 diabetici… de resultaten hebben aangetoond dat chroom het suiker- of glucosemetabolisme verbetert. Chroompolynicotinaat is het krachtigste type gebleken en is ook nuttig bij het beheersen van het verlangen naar suiker.
  4. Magnesiumgehaltes zijn vaak ontoereikend in de cellen van type 2 diabetici… een lage inname van magnesium is een belangrijke risicofactor voor de verslechtering van diabetische complicaties, met name retinopathie.
  5. Vanadiumverbinding, vanadylsulfaat, bootst insuline na en helpt in feite om de hoeveelheid geproduceerde insuline te verminderen. Wanneer u dit mineraal voor het eerst gebruikt, is het raadzaam om uw zorgverzekeraar te raadplegen, aangezien een dramatische verlaging van uw bloedsuikerspiegel kan optreden en u mogelijk een lagere dosis van uw voorgeschreven medicijnen nodig heeft.

Er zijn veel natuurlijke supplementen die helpen om uw bloedsuikerspiegel te verlagen… het is altijd het beste om samen te werken met een natuurgeneeskundige of arts die begrijpt hoe alternatieve therapieën een positief effect kunnen hebben op uw diabetes type 2.

Een gezonde levensstijl staat altijd centraal in uw behandelplan; voorgeschreven medicijnen of supplementen zijn complementair aan dit plan.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *