Steeds meer uitvinders beseffen de noodzaak van milieuvriendelijke uitvindingen om te voorkomen dat hun meesterwerken verdere schade aanrichten aan een reeds beschadigde planeet. Er zijn luchtaangedreven auto’s, vrijwel waterloze wasmachines en zonneboilers. Het is dus geen verrassing dat voorstanders van de groene bouwbeweging een nieuw concept van energiebesparende woningen hebben bedacht.

Wat is een energiezuinige woning? Huizen die zijn gebouwd om het gebruik van elektriciteit opgewekt door kolencentrales te behouden, hebben een verscheidenheid aan elementen, waaronder ten minste zonne-, zonne-, wind-, terrestrische of nabijgelegen waterlichamen die hydro-elektrische energie kunnen opwekken. Energielabel woning hebben must-haves. Zonder deze essentiële zaken is er geen moeite gedaan om een groen, energiezuinig huis te bouwen.

  1. Alternatieve energiebronnen. In veel Amerikaanse huizen is een verscheidenheid aan alternatieve energiebronnen gebruikt om elektriciteit op te wekken. De meest populaire van deze alternatieve en hernieuwbare bronnen zijn zonne-energie, windenergie en waterkracht, die allemaal kunnen worden verkregen uit de natuur met behulp van innovatieve uitvindingen zoals zonnepanelen, windmolens en gespecialiseerde turbines. Hoewel de keuze voor alternatieve energiebronnen uiteindelijk afhangt van uw financiële mogelijkheden en de geografische locatie van uw huis, kan het installeren van deze energiebesparende systemen u helpen aanzienlijk energie te besparen in huis.
  2. Aardvriendelijk materiaal. Energiezuinige woningen worden gemaakt van eenvoudige, milieuvriendelijke en recyclebare materialen die worden geproduceerd met een minimum aan elektriciteit. Nu veel moderne architecten groenere materialen gebruiken die gemakkelijk in de buurt van de bouwplaats te vinden zijn, is het misschien tijd om de catalogus voor gepolijst messing en marmer of geïmporteerd tropisch hout te verlaten. Een van de beste en goedkoopste materialen die een comeback maakt uit de oudheid, is aarde zo goedkoop als vuil. Aarde is gebruiksvriendelijk, duurzaam, goedkoop op zich en kan natuurlijke isolatie bieden voor efficiëntere verwarmings- en koelsystemen.
  3. Isolatie die werkt. Om thuis energie te besparen, hebben huizen effectieve, luchtdichte isolatie nodig die het huis kan afschermen van ongewenste hoge en lage temperaturen. Er zijn veel soorten isolatie beschikbaar voor woningen, maar ze kunnen allemaal worden gebruikt om een thermische omhulling rond het huis te creëren en de verwarmings- en koellasten te verminderen. De meest voorkomende soorten isolatie zijn glasvezelrollen en cellulose, maar ingespoten schuimisolatie wordt ook gebruikt om onbereikbare spleten in kleine hoekjes en gaatjes te bedekken.
  4. Natuurlijk licht en ventilatie. Een goed ontworpen energiebesparend huis is gebouwd om te profiteren van natuurlijk licht en toegang tot wind. Een lage, smalle vorm is een energiezuinigere vorm omdat het huis de neiging heeft om grote open ruimtes te doorkruisen die verschillende combinaties van verlichting van buitenaf kunnen gebruiken en profiteren van de windrichting. Huiskenmerken die op natuurlijke wijze de instroom van zonlicht en ventilatie kunnen vergroten, zijn dakramen, verplaatsbare schermen, verstelbare lamellen en veranda’s.
  5. Energiezuinige apparaten. Geen energiebesparend huis is compleet zonder het gebruik van apparaten die de energie-efficiëntienormen van het Department of Energy overtreffen. Alle apparaten hebben een Energiegids-sticker die het maximale energieverbruik aangeeft, maar aanbevolen apparaten dragen het Energy Star-label om aan te geven dat ze meer energie besparen dan andere merken.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *