Flebologie: de studie, diagnose en behandeling van ader- en veneuze gezondheidsstoornissen.

Wat is een fleboloog en wat doen ze?

Een fleboloog is een specialist die gecertificeerd is in de medische tak van flebologie, dat is de studie, diagnose en behandeling van ader- en veneuze gezondheidsstoornissen. Flebologen zijn artsen met ervaring en gespecialiseerde opleiding in onderzoek, diagnose en procedures voor de behandeling van spataderen, spataderen en veneuze gerelateerde symptomen.

Flebologen kunnen vaataandoeningen en symptomen behandelen zoals:

 • Beenzweren
 • Clotting
 • Zwelling
 • Spider Veins
 • Vasculaire moedervlekken

Het verschil tussen een fleboloog en een cardiovasculaire chirurg

Het meest opvallende verschil tussen de twee medische specialismen is hun gekwalificeerde training of ABMS-bordcertificering. Het panel van de American Board of Medical Specialties (ABMS) beoordeelt en bepaalt of een medische professional door de raad is gecertificeerd in hun specialiteit. De ABMS zet zich in om zowel het publiek als medische professionals van dienst te zijn door de lat hoger te leggen op het gebied van kwaliteitsnormen in de gezondheidszorg, patiëntenzorg en het beoordelen van de kennis, het oordeel en de vaardigheden van een arts om de discipline van de gespecialiseerde geneeskunde te helpen verbeteren.

Om een ​​gecertificeerde fleboloog amsterdam te zijn, moet men al een reeds bestaande medische licentie hebben, aantoonbare ervaring hebben met veneuze behandelingen en een schriftelijke test afleggen. Cursussen om een ​​gecertificeerde fleboloog te worden, kunnen ook worden gevolgd via online cursussen. Een fleboloog heeft niet per se een chirurgische opleiding of ervaring en voert dus geen operaties uit. Dit betekent dat een fleboloog “cosmetische” aderbehandelingen kan bieden, maar geen chirurgische behandelingen voor veneuze gerelateerde symptomen, spataderen of spataderen.

Aan de andere kant moet een door het bestuur gecertificeerde cardiovasculaire chirurg een jarenlange uitgebreide opleiding hebben en vier jaar universiteit, vier jaar medische school, ten minste vijf jaar algemene chirurgie-residentie en twee of drie jaar van een beurs gespecialiseerd in cardiologie voltooien. , voltooi een licentie-examen en certificeringsvereisten voor het bestuur. Bovendien is een aderspecialist meestal een door de American Board of Medical Specialties (ABMS) gecertificeerde cardioloog, dermatoloog of specialist op een soortgelijk gebied die een uitgebreide opleiding heeft gehad en meerdere jaren in een ziekenhuis of medisch centrum heeft verbleven. Simpel gezegd, deze ABMS Board gecertificeerde specialisten hebben de training en expertise om hun patiënten hoogwaardige diagnoses, zorg en chirurgische procedures te bieden.

San Diego Expertise en certificering van spataderenbehandelingscentrum

Behzad Taghizadeh, MD, FACC, heeft uitgebreide training en meer dan 15 jaar ervaring in het beheren van complexe perifere vasculaire, veneuze ziekten en behandelingsprocedures voor spataderen. Samen met het team van het spataderbehandelingscentrum in San Diego, biedt Dr. Taghizadeh de nieuwste door de FDA goedgekeurde behandelingen voor spataderen en spataderen aan patiënten in San Diego County. Als gecertificeerd cardioloog kunnen Dr. Taghizadeh en zijn team van echografen patiënten diagnosticeren met behulp van ultramoderne ultrasone technologie om echocardiogrammen, veneuze doppler-onderzoeken, carotis-echografie en abdominale aorta-echografie uit te voeren. Dr. Behzad Taghizadeh is ook gecertificeerd, getraind en heeft uitgebreide expertise met een verscheidenheid aan minimaal invasieve aderbehandelingen en chirurgische procedures, waaronder:

 • Radiofrequency Ablatie
 • Laserbehandelingen
 • Sclerotherapie
 • ClariVein
 • Varithena
 • VeinGogh
 • Ambulante
 • Flebectomie
 • En meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *