Je hebt een lange weg afgelegd met je prille website die slechts tweehonderd hits per maand kreeg. Je hebt nu een monster van driehonderd pagina’s dat op weg is om miljoenen hits per maand te krijgen. Je hebt een beter hostingplan nodig dan voorheen. Een veel beter hostingplan.

Natuurlijk, je gedeelde hostingplan werkte in het verleden prima. Ok, nou, afgezien van die intermitterende uitvaltijden en oh ja, die andere keer dat iemand (een van je concurrenten misschien, maar hoogstwaarschijnlijk een ex-vriendin) het wachtwoord van je account ontdekte en je hele website verwijderde. Maar dat is gewoon niet genoeg voor je website zoals die nu is. Je hebt te veel tijd en geld in dit project geïnvesteerd en het begint eindelijk resultaten op te leveren. Er bestaat absoluut geen twijfel over: u moet dedicated servers plannen vinden en beoordelen en snel de juiste kiezen!

Een dedicated server is zelf het fysieke stuk hardware dat uw hostingprovider aan u verhuurt. Het heeft zijn eigen processor, harde schijven, Random Access Memory (RAM) en bandbreedtecapaciteit. Uw website en de bijbehorende software worden exclusief gehost op de harde schijven van deze dedicated server. Met dedicated servers kunt u bijna elk programma installeren en uitvoeren. Ze bieden bovendien andere gebruikers, aan wie u toegang hebt gegeven, de mogelijkheid om verbinding te maken met uw dedicated hostingserver en dezelfde programma’s te gebruiken op hetzelfde moment dat u dat doet. Dit heeft dedicated servers erg populair gemaakt onder internetgamers. Dedicated gamingservers bieden dezelfde functies als gewone dedicated hostingservers, maar ze zijn bedoeld voor minder serieuze bezigheden.

Maar wat zijn de andere voordelen van het gebruik van dedicated servers? Dat is zeker een geldige vraag, aangezien dedicated serverhosting aanzienlijk meer kost dan gedeelde of virtuele hostingplannen. Maar met de hogere kosten komen functies en voordelen die het aanzienlijk waard zijn.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van dedicated serverhosting voor uw veelbezochte, software-intensieve website of gaming-applicatie. We hebben de belangrijkste hieronder op een rij gezet om je in de juiste richting te sturen.

Aanpassing: Met de meeste dedicated server hostingplannen kunt u uw eigen dedicated server volledig aanpassen of bouwen. U kunt dus alleen de functies selecteren en betalen die u nodig heeft. U krijgt vaak uw keuze uit besturingssysteemsoftware (Windows Server Edition en Linux Redhat zijn de meest populaire opties). Bij uw keuze voor dergelijke software moet u overwegen op welk systeem uw webapplicaties het beste zullen werken. Een belangrijk verkoopargument met speciale hostingplannen is ook welk configuratiescherm u moet gebruiken. Plesk- en Cpanel-bedieningspanelen zijn de meest populaire keuzes. Beide zullen de hosting van meerdere domeinen en websites mogelijk maken, maar Plesk-controlepanelen zijn populairder gebleken, vooral vanwege hun gebruiksgemak en hun vermogen om evenementenbeheer, Postgre SQL, Support Ticketing Systems, verschillende taalpakketten en geavanceerde dedicated gameserverhosting te vergemakkelijken.

Betrouwbaarheid: Omdat uw website of applicatie exclusief op deze dedicated server wordt gehost, loopt u niet het risico dat de server overbelast raakt door verzoeken om andermans websites of applicaties. Bij een gedeeld hostingplan is de snelheid waarmee uw webtoepassing wordt geladen, afhankelijk van hoeveel verkeer andere websites die zich op dezelfde gedeelde hostingserver bevinden, ontvangen. Dit veroorzaakt trage laadtijden voor websites met veel verkeer en andere websites die een server met hen delen. Dedicated server hosting vermijdt dit allemaal door uw webapplicatie exclusieve bandbreedte te bieden. Gedeelde hosting is ook riskant omdat u geen idee heeft wie wat uploadt naar dezelfde server waarop u wordt gehost. John in Nantucket is misschien een webapplicatie aan het uploaden die een nog niet geïdentificeerd virus bevat dat alles verwijdert wat het aanraakt. Als uw website zich op dezelfde server bevindt als die van John, dan bent u, om het technisch uit te drukken, genaaid. Dedicated hosting vermijdt dit allemaal en laat je ‘s nachts wat rustiger slapen.

Beveiliging: niemand anders heeft toegang tot uw server dan u. U bent verantwoordelijk voor alle inhoud, dus er is geen kans op virussen of andere schadelijke software, tenzij u ze daar plaatst. Bovendien worden de meeste dedicated serverplannen geleverd met de optie van een externe firewall, zodat u uw opgegeven toegangsrechten beter kunt afdwingen

.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *