Er zijn veel verschillende watersporten die allemaal een ander niveau van contact met het water vereisen. Duiken vereist bijvoorbeeld volledige onderdompeling, terwijl wakeboarders zelden hun haar nat maken, althans de goede! Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de actiecamera die u kiest, aan de taak voldoet. Hieronder vindt u een overzicht van de beste actiecamera’s voor watersport en enkele toptips voor het maken van de beste foto’s.

Op het water

Er zijn veel watersporten op het water, waaronder windsurfen, kitesurfen en wakeboarden om er maar een paar te noemen. De waarschijnlijk meest populaire of in ieder geval bekendste van alle watersport is surfen.

Voor surfers die op zoek zijn naar een HD-actiecamera, komt er weinig in de buurt van de GoPro HD Surf Hero. Deze surfspecifieke rugzak is robuust, waterbestendig tot 60 meter diep en bevat houders die speciaal zijn ontworpen om de camera veilig aan je surfplank te bevestigen, zodat je hoogwaardige POV-opnamen kunt maken terwijl je je handen vrij houdt.

De GoPro HD2 biedt ook 1080p HD-opnamen, een 170-graden groothoeklens, een interne microfoon en zelfs de mogelijkheid om stilstaande beelden van 5 megapixels vast te leggen. De GoPro HD Surf Hero is de droom van elke surfer.

Het is geen geheim dat camera’s niet zo goed drijven, maar maak je geen zorgen, want de GoPro Floaty achterdeur en GoPole Bobber zorgen ervoor dat je GoPro volledig blijft drijven als hij in het water valt. Hoewel deze extra’s niet in de doos zitten, zijn ze een onmisbare aanvulling op de GoPro-camerakit van elke surfer.

Een populair en kleiner alternatief voor de GoPro HD is het Contour Surf Pack, dat kan worden gekocht als een bundel of alleen in een hoes. Met een hoek van 135 graden heeft de lens van de Contour HD de perfecte balans om de hele scène vast te leggen zonder de video onnodig te vervormen.

De waterdichte Contour-koffer is waterbestendig tot een diepte van 10 meter, waardoor hij ideaal is om mee te surfen, kajakken, zeilen of wakeboarden.

Er is ook geen gebrek aan montagemogelijkheden voor de Contour, waarbij de Contour Surf-Wake Mount populair blijkt te zijn vanwege de 360 ​​graden roterende basis en de rubberen bal met meerdere posities waarmee u zich aan elke hoek kunt aanpassen.

Eigenaars van de Drift-actiecamera’s hoeven niet op het strand achter te blijven, want dankzij de waterdichte behuizing van Drift kunnen Drift X170-, HD170- of HD170 Stealth-bezitters met vertrouwen het water op. Deze hoes is waterbestendig tot 3 meter, wat betekent dat hij iets minder duurzaam is dan de GoPro- en Contour-alternatieven. Het ingebouwde LCD-scherm van de Drift biedt echter enige compensatie.

Voor Drift-eigenaren die wat dieper willen duiken, is de Drift HD Waterproof Case een betere optie, aangezien je je Drift HD mee kunt nemen tot een diepte van 30 meter.

onderwater-
Als er ooit een activiteit was die zich leent voor het vastleggen van HD-beelden, dan is het duiken. En voor degenen die hun tijd liever onder de golven doorbrengen dan erop, zijn er meerdere camera-opties beschikbaar.

Ten eerste, en zoals hierboven vermeld, is de Surf Hero een solide optie omdat hij waterbestendig is tot 60 meter diepte en kan worden vastgemaakt aan het hoofd of de pols van een duiker om gemakkelijk te kunnen filmen. Als je de GoPro onder water neemt, is het aan te raden om de GoPro GoForFocus glazen lens te vervangen. Opgemerkt moet worden dat de GoPro GoForFocus-lens niet compatibel is met de nieuwe GoPro HD Hero 2, maar The Blur Fix voor GoPro is een goed alternatief.

Hoewel de GoPro onder water goed presteert, is niets te vergelijken met de Liquid Image Wide Angle Scuba Series HD. Deze geïntegreerde duikbril/camera neemt HD 720P-video op met 30 fps en biedt ook 5MP stilstaande beelden. Met een nominale diepte van 40 meter is dit een ideaal onderwateraccessoire en de ultieme handsfree HD-camera voor duiken, vrijduiken of snorkelen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *