De charmes van een buitenornament kunnen een decoratie-uitdaging zijn voor het interieur, maar het ornament kan ook een echte aanwinst zijn als je er met een open en fantasierijke geest naar kijkt. Zo zullen dakkapellen of schuine ramen in sommige architecturen de buitenkant van het huis interessanter maken en licht in het interieur verwelkomen. Hoewel deze attributen welkom zijn, vinden velen het decoreren of meubelarrangement meer dan een beetje uitdagend.

Neem het gebruikelijke drietal dakkapel prijzen in veel huizen – mooi om te zien, maar wat bieden ze van binnen? Afhankelijk van de afstand tussen de dakkapellen zijn er tal van mogelijkheden. Een van de eerste dingen die in je opkomen, zijn comfortabele stoelen bij het raam. Als de ramen open kunnen, heb je als bijkomend voordeel een goede luchtcirculatie op een tot slaapkamer omgebouwde zolderruimte. Stoelen bij het raam kunnen een geweldige opbergruimte bieden die open of gesloten kan worden gelaten – een uitstekend gebruik van de ruimte.

Een andere optie is een schrijf- of computerbureau. Meestal op de tweede of derde verdieping bieden deze ruimtes een geweldig uitzicht ter inspiratie of gewoon een geweldige plek om te lezen voor uw eigen plezier. Voeg een comfortabele lees- of slaapstoel toe en je hebt een echte multifunctionele kamer om de leefruimte van je gezin te vergroten, waar voorheen gewoon “lege ruimte” was.

Als uw dakkapel of schuine wanden genereus zijn, kunt u overwegen een alkoofbed toe te voegen – een gemakkelijke manier om extra slaapruimte toe te voegen zonder afbreuk te doen aan het beoogde gebruik van de kamer, of het nu gaat om een tv-kamer, kantoorruimte of een goed georganiseerde berging of knutsel/hobbykamer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een bed vinden dat bij uw alkoof past, is niet moeilijk en maatwerk valt niet altijd buiten uw prijsklasse. U bestelt gewoon een bed bij een slaapwinkel – een maat groter dan uw opening – en geeft de winkel de afmetingen op die u nodig heeft om uw bed te worden. Het duurt ongeveer twee weken en je matras op maat is klaar om opgehaald of bezorgd te worden. Als u eronder een lage bak bouwt die dienst doet als boxspring, kunt u deze gebruiken voor opslag. Bouw de doos iets hoger en je hebt meer bruikbare opbergruimte met volledig uittrekbare planken voor linnengoed, kussens en extra dekens. Dit zal een kapiteinsbed hebben, kijk, wat leuk is voor kinderen en tieners.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *