Voorbereiding op de geboorte van uw bevalling kan uw arbeidservaring op een aantal manieren helpen.

Jezelf informeren over het bevallingsproces geeft je een extra dosis troost en vertrouwen tijdens het bevallingsproces; je zult in staat zijn om vast te stellen wat er met je lichaam gebeurt en waarom, in welke stadia van de bevalling je zit en wat je baby op dat moment ook doormaakt.

Leren welk type bevalling je zou willen, en hoe je met sommige van de beproevingen van de bevalling om kunt gaan, zal je ook extra ondersteuning geven tijdens de bevalling.

Bevallingscursussen geven je de informatie die je nodig hebt om te kiezen welke bevalling het beste bij je past, wat je moet doen als er moeilijkheden ontstaan, hoe je om moet gaan met eventuele pijn en andere handige tips die je door je bevallingsproces leiden. Deze lessen bieden ook extra emotionele steun van andere aanstaande moeders die met dezelfde zorgen en angsten worden geconfronteerd als jij.

Het vinden van de juiste bevallingsklas kan wat tijd en geduld kosten, vooral als je een nieuwe moeder bent en niet zeker weet hoe je de geboorte van je kind wilt aanpakken. Begin zo vroeg mogelijk met het zoeken naar een bevallingsklas en gebruik enkele van deze overwegingen als leidraad.

Zal de bevallingsklas aan uw roostervereisten kunnen voldoen en wordt de klas gehouden op een locatie waar u gemakkelijk kunt komen?
Is de bevallingsles meer gericht op stellen of alleenstaande moeders, en welk type les past het beste bij jou?
Voel je je op je gemak in grote groepen, of werk je beter in kleinere groepen?
Welke aspecten van de geboorte van uw kind zijn belangrijk voor u? Hoe stel je je de geboorte van je kind voor?
Zodra je een paar van deze vragen hebt beantwoord, kun je op zoek gaan naar Voorbereiden bevalling die aan enkele van je begincriteria voldoen. Als je helemaal niet zeker weet aan welk type les je moet deelnemen, kijk dan rond en verken. Vraag de instructeur of je in een klas mag zitten om alleen maar te observeren, en op wat voor soort filosofie, indien van toepassing, de klas zich richt.
Als je besluit om deel te nemen aan een les en het werkt niet voor jou, wees dan niet verlegen om de les te beëindigen of de instructeur om aanbevelingen te vragen voor een andere les die misschien beter bij je past; dit is de geboorte van uw kind en het is belangrijk dat u zich zo comfortabel mogelijk voelt wanneer u de bevalling nadert.

Soorten bevallingsklassen


Veel bevallingsklassen zijn gebaseerd op bepaalde soorten bevallingswaarden, overtuigingen en methoden. Sommige lessen combineren deze filosofieën, of leren gewoon basisfeiten over het bevallingsproces. Om je te helpen bij het kiezen van je bevallingsklasse, volgt hier een korte beschrijving van de meest populaire soorten bevallingsfilosofieën.

De Dick-Read-filosofie, ook wel de Gamper-methode genoemd, richt zich op het voorlichten van vrouwen over het bevallingsproces en hoe ze het beste kunnen omgaan met de pijn die gepaard gaat met de bevalling. Terwijl dit type bevallingsmethode zich richt op de moeder, worden vaders aangemoedigd om deel te nemen aan het arbeidsproces.


De Lamaze-bevallingsmethode is een van de meer algemeen bekende bevallingsfilosofieën. Dit type les richt zich op natuurlijke bevalling en moedigt vrouwen aan om zonder medische tussenkomst te bevallen. De Lamaze-filosofie maakt gebruik van ademhalingsoefeningen om vrouwen door het arbeidsproces te begeleiden en educatie om vrouwen bewust te maken van hun arbeidsproces.
De Bradley-methode is een bevallingsfilosofie die in het leven is geroepen om paren te helpen bij het delen van het arbeidsproces. Deze methode, ook wel de “man-gecoachte bevalling” genoemd, traint de partner van de moeder om haar tijdens haar zwangerschap op bed te leggen; de filosofie van deze methode is sterk gebaseerd op natuurlijke bevallingen thuis en moedigt het gebruik van medische pijnstillers tijdens de bevalling niet aan.
Dit zijn de drie meest populaire soorten bevallingsklassen, maar er zijn veel variaties en andere methoden op kleinere schaal.


Tips voor het vinden van de juiste bevallingsklas


Als je eenmaal ontdekt hebt dat je zwanger bent, is het belangrijk om gelijk op zoek te gaan naar een bevallingsles die bij jou past. Begin met praten met uw arts tijdens uw prenatale examens; sommige bevallingsklassen worden aangeboden in ziekenhuizen of geboortecentra, en uw arts kan u mogelijk naar de juiste leiden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *